A mórahalmi gyógyfürdőben kötelező lesz a maszk

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A mórahalmi gyógyfürdőben kötelező lesz a maszk

Feltöltve: 2020-05-12

A 65 év felettieknek pedig nem javasolják a fürdő használatát.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta: május 14-én, csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 év felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását – tette hozzá.

A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; a fürdőbe közvetlen átjárást biztosító, négycsillagos Colosseum Hotel – a járványügyi ajánlások betartása mellett – már május 29-től várja a vendégeket. A szállodában a svédasztalos étkeztetés marad, de a kiválasztott ételeket a személyzet szedi ki és adja át a vendégek számára.

Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja. Vasárnap megtartják az országos kirakodó- és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására – mondta a városvezető. Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások.