„Az idegenforgalom az elmúlt év szeptembere óta ismét növekedésnek indult, a szállodák teltházzal üzemelnek, sőt március végéig nincs is hely – mondta az ÚtiSúgó.hu-nak Wimal Morapitiye, a főleg Sri Lanka-i és Maldív-szigeteki utazásokat értékesítő Jetwing Travel igazgatója. Hozzátette: tavaly Magyarországról mintegy 1500 vendég utazott az indiai-óceán egyik gyöngyszemére, Sri Lankára, az idén viszont több mint 2000 utasra számítanak, akik Ázsia egyik legjobb légitársasága, a Sri Lankan Airlines menetrend szerinti járataival érhetik el a szigetet.
A helyi konyha nagyon ízletes, erősen fűszeres. Nemzeti ételük a "rizs és karri", amelyet igen változatosan készítenek el zöldségekből és húsokból egyaránt, jellegzetes italuk a kókuszdió leve.
Sokszínű, egzotikus szépségű világ: vallások, kultúrák tarka keveréke, a fauna és a flóra trópusi szimfóniája és nem utolsósorban vendégszerető lakosok várják a Sri Lankára látogatókat.
Czene Annamária