Július 1-én ezt a várva várt lépést teszi meg Görögország

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Július 1-én ezt a várva várt lépést teszi meg Görögország

Feltöltve: 2020-05-08

Görögország a járvány kezdetekor idejekorán lezárta határait a beutazók előtt, majd sikeresen megfékezte a koronavírus terjedését az országon belül.

Görögország jól eséllyel bízik abban, hogy július elsejével megnyithatja határait a turisták előtt, miután a járvány kezdetekor idejekorán lezárta azokat a beutazók előtt, majd sikeresen megfékezte a koronavírus terjedését az országon belül.

Szállások itt: Stayclosetravelfar.com

A majd 11 millió lakosú Görögországban 2632 COVID-19 fertőzést regisztráltak, vagyis sokkal kevesebbet, mint más országokban, különösen, mint némely nyugat-európaiban. Az országban 146 haláleset történt a vírus miatt, így az egy millió főre jutó halálozási arány 13,61 volt.

A Forbes magazin szerint a turizmus Görögország GDP-jének 12% -át adja, a szállodák pedig a tervek szerint június 1-jével meg is nyitnak. A görögök június közepén megkezdik kampányukat a turisták visszacsábításáért, és július 1-ig a turisztikai szolgáltatók fel is készülnek fogadásukra - mondta Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök a CNN-nek. Hozzátette: a repülőtereken COVID-19 teszteket végeznek majd, valamint a hőmérsékletet is ellenőrizni fogják a szállodákban és a helyi szolgáltatóknál.

Görögország gyorsan reagált a járvány kitörésének kezdetekor. Mitsotakis február 27-én törölte a karneválokat és fesztiválokat, március 10-én bezáratta az általános iskolákat, a főiskolákat és az egyetemeket, március 13-án pedig becsukatta az éttermeket és a kávézókat is.