Mit ajánlanak az utazásszervezők az idei nyárra?

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Mit ajánlanak az utazásszervezők az idei nyárra?

Feltöltve: 2010-03-24

Megkérdeztünk néhány tekintélyes utazásszervezőt, hogyan látják ők az idei nyári szezont, mely úti célok lesznek az idei nyár slágerei, amelyek a legkedvezőbb ár/érték arányt kínálják az utazni vágyóknak.

A Neckermann Magyarország ügyvezetője, Békefi Veronika szerint Görögország lesz a legkedveltebb úti cél ezen a nyáron, ahova nem csupán ők, hanem több nagy utazásszervező is szervez utat. A nyaralási formák közül az ún. témahotelek és a klub rendszerű üdülések népszerűsége növekszik majd - jósolta Békefi Veronika. Még mindig újdonságként csodálkoznak rá az utazni vágyók a Neckermann Club Oázis programjára, pedig már tavaly is kilenc üdülőhely tíz szállodájában kínálták ezt az üdülési formát. A Béres Alexandra aktív közreműködésével kialakított program sajátossága, hogy a wellness minden területére kiterjed: a testmozgást, az egészséges táplálkozást és a felhőtlen szórakozást egyszerre biztosítják a Club Oázis szállodákban, ráadásul magyarul beszélő animátorok foglalkoznak felnőttekkel, gyerekekkel egyaránt.

Idén a Club Oázis kínálata Mallorca szigetével bővült, ahol nem csupán all inclusive ellátással szállodában, hanem önellátással, apartmanokban is pihenhetnek a családok. Akik április végéig döntenek utazási szándékukról, azoknak a Neckermann különböző extra szolgáltatásokat, vagy kedvezményeket ajándékoz az utazás mellé, az adott üdülőhelyen, vagy szállodában.

Balogh Csaba, az IBUSZ értékesítési igazgatója a görög szigetek sláger desztinációvá válását jósolja, illetve Spanyolország is előkelő helyre kerülhet a szezonvégi összesítéskor készülő toplistán. Az eddigi érdeklődések alapján az egyénileg utazó, csak szállást igénybevevő utazási forma kedveltségének növekedése is prognosztizálható, melyhez bőséges kínálatot nyújt az IBUSZ is. Az iroda idei újdonsága, hogy valamennyi nyári ajánlatukat egy katalógusban jelentették meg – nem kell több prospektust végigböngésznie az utazni vágyóknak –, illetve bevezették az IBUSZ-plusz szolgáltatásokat. Ennek lényege, hogy egyes szálláshelyek foglalásakor az utasok valamilyen ingyenes plusz szolgáltatást kapnak. Idén is folytatja az IBUSZ a nagy sikert aratott „Alkudj és nyaralj“ akciót, mellyel olyanoknak is szeretnének lehetőséget biztosítani, akik anyagi helyzetük miatt nem terveztek nyaralást. Az április 30-ig tartó „first minutes“ árakon foglalók pedig sok esetben 20-30 százalékos árelőnyt is elérhetnek.

Egyértelműen a török utak iránt a legnagyobb a kereslet, de sikeres lehet és növekedést ígér Egyiptom is, Tunézia most a harmadik helyre csúszott vissza, de így is dobogós. Görögország a buszos utazások körében lehet befutó, a repülős utak a magas helyi infláció és a gazdasági válság miatt valószínűleg kicsit visszaesnek majd – összegezte véleményét Zám Tibor, a Best Reisen ügyvezető igazgatója. Új a Best Reisen kínálatában a szépséges Ibiza szigete és Izrael. Ha valakinek az egy hét kevés a pihenésre, kettő pedig sok a pénztárcájának, az iroda immár 10-11 éjszakás utakat is szervez Egyiptomba és Jordániába. Nem egyedi, de mindenképpen speciálisan saját terméke az irodának a Dino Club. Felnőtt és gyermek animációjú klubszállodákat ilyen választékban, ennyi üdülőhelyen jelenleg senki más nem kínál. Az idén 15 éves Best Reisen 15 százalék kedvezményt ad katalógusáraiból, azoknak, akik március 27-ig az iroda bármely útját lefoglalják, ráadásul ezekhez a foglalásokhoz ingyenes repülőtéri parkolást is biztosítanak az utasoknak. Az előfoglalási akciót követően - a tavalyi sikeren felbuzdulva - újra „illetéktelen“ utazásokat hirdet a Best Reisen, tehát az utasok helyett az iroda fizeti a repülőtéri illetéket.

Hajducsi Tamás, a Kartago Tours marketing igazgatója Tunéziát és Egyiptomot jósolja az idei év slágerének. Újdonság az iroda kínálatában Málta, melynek népszerűsége egyre növekszik. Április 15-ig szól a Kartago Tours előfoglalási akciója, mely időszakban egy választható kedvezmény rendszert kínálnak az utasoknak, akik vagy a 12 százalékos árkedvezményt, vagy az ingyenes gyerekkedvezményt választhatják, mely esetben a gyermek után csak a repülőtéri illetéket kell kifizetni. Az idősebbek, fiatalok, nászutasok vagy csoportok részére a legtöbb desztinációban ingyenes fakultatív programot adnak ajándékba, sőt meglepetés ajándék is jár, ha április 15-ig foglalnak.

A TUI Magyarország idén is széles utazási választékot kínál repülővel és autóval egyaránt. Gyerő Krisztina cégvezető szerint Törökország lesz idén a legkedveltebb úti cél, a vonzó árak és a hozzájuk kapcsolódó magas színvonalú szolgáltatások miatt. Egyik idei újdonságuk, a török riviéra délnyugati üdülőhelye, Dalaman is erre ösztönzi az utazni vágyókat. A vezető véleménye szerint a charterjáratok népszerűsége továbbra is töretlen marad. A TUI másik újdonsága a spanyolországi Costa de Sol, ahova nem csupán üdüléseket kínálnak, hanem ún. „fly and drive“ szolgáltatásokat is, azaz személygépkocsit is bérelhetünk, hogy bebarangoljuk a csodás partokat.

Lovas Katalin