Vietnam a helyszíne Ázsia következő nagyszabású turisztikai fórumának

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Vietnam a helyszíne Ázsia következő nagyszabású turisztikai fórumának

Feltöltve: 2008-09-08

Vietnam lesz a helyszíne Ázsia következő nagyszabású turisztikai fórumának, az Asean Tourism Forumnak (Ázsiai Turisztikai Fórum) a jövő év elején.

2009 januárjában rendezik meg Ázsia soron következő, nagyszabású turisztikai fórumát, az Asean Tourism Forum (ATF) konferencia-sorozatot és turisztikai vásárt, amelyen több mint 1500, az idegenforgalomban tevénykedő meghívott vesz részt a világ minden tájáról. A nyolc napos konferencián Ázsia több turisztikai minisztere, számos ország idegenforgalmi hivatala, utazási szakemberek, utazásszervezők és a sajtó is képviselteti magát.

Az ATF konferenciának 2009-ben Ázsia egyik legizgalmasabb országa, Vietnam ad otthont. Az Indokínai-félszigeten fekvő országot változatos földrajza, kellemes klímája, és sokezer éves történelme miatt több millió turista keresi fel évente.

A vidéken hatalmas hegyláncok és síkságok váltogatják egymást, illetve számtalan folyó, vízesés és sűrű esőerdők teszik változatosabbá a tájat. A partok mellett végtelen hosszú homokos strandokat, sziklás területeket, korall zátonyokat és apró szigeteket találunk. Az ország leghíresebb látnivalói közé tartoznak a Ha Long öböl bámulatos sziklakúpjai, amelyek a tengerből emelkednek ki, a Mekong-delta és az északi hegyek jellegzetes riszteraszai eleven zöld színükkel.

Vietnam gazdag kulturális és történelmi emlékei, fenséges templomai, pagodái, szentélyei, Hanoi építészeti remekei, Ho Chi Minh kínai negyede (China Town), a gong művészek csodás játéka évről évre látogatók millióit vonzzák.